fbpx

Huidziekten

Huidziekten zoals acne, eczeem, psoriasis en pigmentvlekken hebben bij ieder mens een verschillende oorzaak.

Maak een Afspraak

Huidziekten volgens ayurveda

Huidklachten is volgens ayurveda een typische pitta aandoening. De belangrijkste functies van pitta zijn stofwisseling en transformatie, zowel van voeding, als ideeen, emoties en zintuigelijke informatie. Alle spijsverterigenzymen en hormonen zijn dan ook aan pitta gerelateerd. Pitta komt zowel in de huid als in het bloed in overvloed voor. In de pubertijd breekt de pitta periode van het leven aan en dit is vaak de periode wanneer iemand voor het eerst last krijgt van acne. Op latere leeftijd worden de huid aandoeningen veroorzaakt door hoge pitta in de darmen, lever en bloed.

Oorzaak van huidaandoeningen

Slechte voeding-en leefstijl, pitta-fase van het leven zelf, hormoon onbalans, te veel toxines (ama) in het lichaam, medicijn gebruik, negatieve emoties zoals gebrek aan zelfvertrouwen, schaamte, depressie of geen zelfliefde.

Natuurgeneeswijze consult

  • Anamnese: gesprek over uw gezondheid, uw leef en eet-gewoonten, eventuele ziektegeschiedenis en medicijngebruik, Pols en tongdiagnose;
  • Aan de hand van de resultaten wordt voedings- en leefstijlsadvies geadviseerd;
  • Indien nodig opstellen van een behandelplan op maat en gebruik van ayurvedische preparaten.

Behandeling vanuit Ayurveda

Het reinigen van organen en bloed, Indien nodig een laboratoriumonderzoek,  Pitta verlagende dieet volgen zoals veel verse groente, fruit en granen, Gebruik van pitta verlagende kruiden en preparaten.

Ayurmitra werkt samen met RP Sanitas Humanus

RP Analytic is het laboratorium waar feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses uitgevoerd worden op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Denk aan het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale dysbalansen, chronische vermoeidheid, pijnklachten, concentratiestoornissen, enz..

Contact Opnemen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input