fbpx

Huidziekten

Huidziekten zoals acne, eczeem, psoriasis en pigmentvlekken hebben bij ieder mens een verschillende oorzaak.

Maak een Afspraak

Huidziekten volgens ayurveda

Huidklachten is volgens ayurveda een typische pitta aandoening. De belangrijkste functies van pitta zijn stofwisseling en transformatie, zowel van voeding, als ideeen, emoties en zintuigelijke informatie. Alle spijsverterigenzymen en hormonen zijn dan ook aan pitta gerelateerd. Pitta komt zowel in de huid als in het bloed in overvloed voor. In de pubertijd breekt de pitta periode van het leven aan en dit is vaak de periode wanneer iemand voor het eerst last krijgt van acne. Op latere leeftijd worden de huid aandoeningen veroorzaakt door hoge pitta in de darmen, lever en bloed.

Oorzaak van huidaandoeningen

Slechte voeding-en leefstijl, pitta-fase van het leven zelf, hormoon onbalans, te veel toxines (ama) in het lichaam, medicijn gebruik, negatieve emoties zoals gebrek aan zelfvertrouwen, schaamte, depressie of geen zelfliefde.

Natuurgeneeswijze consult

  • Anamnese: gesprek over uw gezondheid, uw leef en eet-gewoonten, eventuele ziektegeschiedenis en medicijngebruik, met als doel de geboorte constitutie vast te stellen en de klachten en oorzaken van de klachten in kaart te brengen;
  • Aan de hand van de resultaten wordt voedings- en leefstijlsadvies geadviseerd;
  • Indien nodig opstellen van een behandelplan op maat.

Prijs: 1  uur € 63,- 

Vervolg afspraak: 30 min: € 43,-

Let op: Behandelingen bij Ayurmitra Praktijk komen niet in aanmerking voor een vergoeding via uw verzekeraar.

Behandeling vanuit Ayurveda

Het reinigen van organen en bloed, pitta verlagende dieet volgen zoals veel verse groente, fruit en granen, gebruik van pitta verlagende kruiden en preparaten.

Contact Opnemen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input