Selecteer een pagina

Natuurgeneeswijze consult

  • Anamnese: gesprek over uw gezondheid, uw leef en eet-gewoonten, eventuele ziektegeschiedenis en medicijngebruik, met als doel de geboorte constitutie vast te stellen en de klachten en oorzaken van de klachten in kaart te brengen;
  • Aan de hand van de resultaten wordt voedings- en leefstijlsadvies geadviseerd;
  • Indien nodig opstellen van een behandelplan op maat.

Prijs: 1 tot 1,5 uur € 55,-

 

Let op: Behandelingen bij Ayurmitra Praktijk komen niet in aanmerking voor een vergoeding via uw verzekeraar.

Gezond afvallen met Ayurveda

 

Heb je  al enkele diëten geprobeerd, maar was je steeds al heel snel niet meer gemotiveerd? Ayurveda biedt je een methode zonder ontberingen of vasten.

De duizenden jaar oude gezondheidsleer weet dat veel gewichtsproblemen ontstaan door voedingsgewoonten die niet de echte behoeften van lichaam, geest en ziel bevredigen. Daarom is het niet nodig om jezelf erg veel beperkingen op te leggen. Het gaat erom, op de natuurlijke behoeften van het lichaam te letten en naar tevredenheid te eten. In de ayurvedische geschriften staat dat een goed voedingspatroon geluk en tevredenheid brengt.

Ayurveda pakt de hoofdoorzaak van overgewicht aan zowel fysiek als mentaal. Het juiste, in de juiste hoeveelheid, op de juiste tijd en op de juiste manier eten kan volgens de ayurveda heel veel bijdragen aan een gezond en vitaal leven en kan helpen om ziekten te vermijden. Want het ondersteunt onze natuurlijke balans van de dosha’s in de ayurveda de basis voor gezondheid en welbevinden. Ongezonde eetgewoonten daarentegen brengen de dosha’s uit balans en omgekeerd leiden dosha’s die uit balans zijn vaak tot een ongezond eetpatroon.

Tijdens de eerst consult wordt aan de hand van een polsdiagnose en vragenlijst onderzoek gedaan naar de hoofdoorzaak van het overgewicht. Aan de hand daarvan zullen we een behandelplan van 3 maanden opstellen. Je krijgt advies over de voeding die past bij je constitutie om je dosha’s weer in balans te brengen en indien nodig krijg je Ayurvedische preparaten die het  afvallen en vetverbranding te bevorderen.

Behandelplan: 3 consulten € 167,- (excl. kruidenpreparaten)

 

 

Abhyanga massage

De complete Ayurvedische lichaamsmassage wordt Abhyanga genoemd en is een onderdeel van de preventieve geneeskunde. Deze Ayurvedische massage helpt bij het genezen van veel verschillende klachten. Het gehele lichaam wordt met warme, medicinale kruidenoliën gemasseerd waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, de weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld. De massage heeft een pijnstillend effect en is ook goed voor de huid.
Abhyanga massage wordt aanbevolen bij: stress, burn-out, depressie, angsten, huidaandoeningen, pijn, zenuwaandoeningen, algehele zwakte, psychische problemen, hoofdpijn, rugpijn en andere pijnen, slapeloosheid, gewrichtsproblematiek, spieraandoeningen, Artritis/ Artrose. Bij kinderen met eetstoornis, ADHD of concentratie problemen.

Prijs:
Lichaamsmassage (abhyanga) 50 min (gehele lichaam excl gezicht en hoofd)    € 55,- 
Lichaamsmassage (abhyanga) 70 min (gehele lichaam incl. gezicht en hoofd)   € 65,- 
Lichaamsmassage kinderen 25 min  € 30,-

Houd er rekening mee dat massages met oliën worden gedaan waardoor er vlekken op uw kleding kunnen komen. Wij raden u aan oude kleren aan te trekken. 
Ayurmitra praktijk is niet aansprakelijk voor vlekken in kleding die niet verwijderd kunnen  worden.

Marma therapie

Marmapunten zijn punten over het hele lichaam waar Prana (levenskracht) aan de oppervlakte komt. Marmapunten zijn drukpunten op het lichaam vergelijkbaar met de reflexologie binnen de acupunctuur en acupressuur. Het verschil is dat die punten in relatie staan met organen, chakra’s, processen, emoties, gemoedstoestanden, Kalapa’s, hormonen, spieren of botsstructuren. Marma punten staan in relatie met het fysieke en energetische (emotioneel, mentaal, spiritueel/karmische) lichaam. Door binnen de massage nadruk te leggen op deze punten wordt het healingsproces van het lichaam weer geactiveerd.

Magnesium biedt verlichting van stress en verbetering van slaap en concentratievermogen; verbeterde werking van spieren & zenuwen; goed voor hart en bloedvaten; vermindering van ontsteking en hierdoor verlichting van pijn en spierkrampen.
Tijdens een Marma behandeling ligt u in een ontspannen houding, terwijl de punten voorzichtig worden aangeraakt en gemasseerd met magnesium olie. Hierdoor worden blokkades verholpen en genezingsprocessen in het lichaam gestimuleerd. Marmatherapie is een zeer milde behandeling met een diepgaand effect, waardoor de behandeling uitermate geschikt is voor personen met ernstige aandoeningen of voor wie Abhyanga (de warme olie massage) een contra-indicatie is.

Prijs:  € 50,-  (45 minuten)

Kruidenstempel massage (Pindasweda)

Pinda Sweda is een warmtebehandeling. Tijdens de pinda sweda behandeling wordt het volledige lichaam of een deel ervan gemasserd met opgewarmde kruiden builtjes.

Voordelen kruidenstempelmassage:
  • het stimuleert de ontgifting van je lichaam;
  • de massage vermindert je stress;
  • activeert je stofwisseling en verbetert je bloedsomloop;
  • onderliggende blokkades komen vrij en je energie gaat weer stromen;
  • brengt verlichting bij spierpijn;
  • preventief voor een gezond lichaam.

Pindasweda is geschikt voor allerhande aandoeningen: spierpijnen, sportletsels, gewrichtsaandoeningen, osteoporose, artritis, slijtage tussen de wervelschijven, cellulitis, lumbale stenose, nervositeit door degeneratie, neurologische aandoeningen, spanning, angst, slapeloosheid…

Prijs: € 50,-  (45 minuten)

 

 

SAHASRARA 

(Behandelpakket 1)

Abhyanga met warme medicinale kruidenolieen

4 heerlijke complete lichaamsmassage van ieder 70 min twv 65 euro

Na afloop een heerlijk kopje kruiden thee

NORMAAL 260 EURO

VOOR JOU 247 EURO

 

AJNA 

(Behandelpakket 2)
CONSULT: VASTSTELLEN GEBOORTE CONSTITUTIE EN AYUVEDISCH VOEDINGS- EN LEEFSTIJLADVIES TWV 55 EURO
5 HEERLIJKE complete lichaamsmassage van ieder 70 min twv 65 EURO
Na afloop een heerlijk kopje kruiden thee
NORMAAL 380 EURO
VOOR JOU 367 EURO

ANAHATA

(Behandelpakket 3)

CONSULT: VASTSTELLEN GEBOORTE CONSTITUTIE EN AYUVEDISCH VOEDINGS- EN LEEFSTIJLADVIES TWV 55 EURO
2e consult GRATIS
4 HEERLIJKE complete lichaamsmassage van ieder 70 min twv 65 EURO
2 Pindasweda (45 min) twv 50 euro
Na afloop een heerlijk kopje kruiden thee
NORMAAL 415 EURO
VOOR JOU 397 EURO
 

Navana

Nasya

De behandeling wordt toegepast bij klachten en kwalen als verkoudheid en griep, tandvleesziekten; oorpijn; droog gelaat; voortijdige rimpelvorming; migraine en sinusitis.

Effecten: Behalve de bovenstaande klachten en kwalen te bestrijden en te verlichten, maakt navana nasya hoofd, gezicht, nek, schouders en borst sterker en verbetert het ademhalingsritme. Daarnaast stimuleert de behandeling de hersenen, verbetert het gezichtsvermogen, neemt angst en bezorgdheid weg en verbetert slaap.

Let op: Deze behandeling wordt alleen op volwassenen toegepast.
Prijs:  20 minuten € 25,- 

Zwangerschapsmassage
(vanaf de 4e maand)

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam. Je spieren en gewrichten worden losser om ruimte te maken voor je baby en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Hierdoor kun je last krijgen van rug-, nek- en bekkenklachten. Een zwangerschapsmassage helpt je te ontspannen en je lichamelijke klachten te verminderen.

Prijs:
50 minuten € 45,- 

Shiro Abhyanga
(hoofdmassage met warme olie)

De Ayurvedische shiro abhyanga massage (hoofd/nek/schouder met warme olie) is een eenvoudige behandeling met vele mooie resultaten. Het werkt heel ontspannend en bestrijdt slapeloosheid. Het kan het grijs worden van het haar voorkomen, haarverlies voorkomen en andere condities van het haar en de hoofdhuid.het helpt tegen concentratieproblemen en chronische hoofdpijn.

Ook verwijdert het opgehoopte afvalstoffen van de hoofdhuid en verbetert de circulatie van de hoofdhuid. 

Prijs: 20 minuten € 25-