Kruiden voor het verbeteren van mentale prestaties

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

 

In traditionele ayurvedische teksten worden de goede eigenschappen van deze geest versterkende kruiden bezongen, hoewel de wetenschap de voordelen van veel van deze planten slechts met grote moeite op overtuigende wijze weet te documenteren. Een opmerkelijk uitzondering is ginko waarvan in verschillende studies is aangetoond dat het het geheugen bij mensen en dieren verstrekt. Ginko is een krachtige antioxidant, maar de bewezen effectiviteit van dit kruid in het afremmen van de ziekte van Alzheimer berust vermoedelijk ook op andere mechanismen.

In een interessant en recent Duits onderzoek toonde men aan dat een combinatie van van ginko en gember angstgevoelens kon terugdringen zonder de geheugenfunctie te belemmeren, dit in tegenstelling tot farmaceutische middelen als Valium- voor kalmerende effect van dit medicijn moet de gebruiker de prijs van concentratieverlies betalen. Het is duidelijk dat er een schat aan nog niet onderzochte kruiden ten behoeve van onze geest en gemoedsrust klaarligt.  Deze eeuw is het tijdperk worden waarin wij de apotheek van de natuur zullen herontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden wat Ayurveda is en wat dit voor jou gezondheid kan betekenen? Exclusief voor jou als lezer van mijn blog nodig ik je van harte uit voor een Quickscan*. In deze Quickscan geef ik je advies over je constitutie en wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard kan je mij ook altijd bellen of mailen.

*Quickscan is een telefonisch gesprek van 10 minuten over jou persoonlijke situatie