fbpx

Versterk je immuunsysteem met medicinale paddenstoelen

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Paddenstoelen behoren tot het rijk van de fungi, het schimmelrijk. Ze heten Antrodia, Cordyceps, Polyporus, Chaga, Schyzophillum of Tremella: vergeten paddenstoelen uit een ver verleden van oude traditionele geneeswijzen. Maar dankzij nieuwe wetenschappelijke studies zijn deze medicinale paddenstoelen opnieuw ontdekt en bieden zij een doorbraak in de genezing van veel aandoeningen.

Moeder Aarde telt ongeveer 1,5 miljoen schimmelsoorten, waarvan er ongeveer 120.000 bekend zijn. Hiervan zijn 15.000 macrofungi: zij hebben een vruchtlichaam in de vorm van een paddenstoel of een zwam. Van ongeveer 700 is bekend dat zij een medicinale werking hebben. Oude culturen en geneeswijzen waren hiermee vertrouwd en wisten deze medicinale werking te waarderen. De vroegste referenties van de medicinale paddenstoelen vinden we terug in de Shennong Bencao-jing: een Chinees kruidengeneesboek uit de 2e eeuw voor Christus. In de Shennong Bencao-jing werden medicinale planten ingedeeld in drie klassen. In de hoogste klasse werden de medicinale planten, fungi en kruiden vermeld die non-toxisch zijn, het lichaam helen, en preventief gebruikt werden om de constitutie te versterken. Deze hoogste klasse bevatte 120 soorten. Dit waren de zgn. ‘keizerlijke kruiden’. Zes medicinale paddenstoelen waren tot deze hoogste en superieure klasse doorgedrongen. In dit artikel wil ik me richten op de geneeskracht van Reishi en Chaga de meeste krachtige paddenstoelen op aarde. 

 

Geneeskracht van Granaatappels

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Granaatappels zijn populair en vooral bekend vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. Wat niet voldoende aandacht krijgt is het godgeschenk dat deze vrucht is met betrekking tot het oplossen van galstenen, nierstenen, knobbels, verkalkingen en kleine cysten zoals gangliacysten. De granaatappel heeft ook de eigenschappen die de groei van tumoren tegengaan. 

Elk van de juweelachtige sapzakje in een granaatappel bevat een universum. Granaatappelpitten die vers worden opgegeten - tussen je tanden of in een sapcentrifuge - geven de volledige kracht van die unieke universums vrij. Die kracht komt je te hulp. 

Als je een verse granaatappel eet, vindt er een chemische reactie plaats als de zuren van de vrucht in contact komen met de ongezonde verhardingen die worden gevormd door gal, de opeenhoping van eiwitten en toxische vormen van calcium. Die beginnen meteen af te breken. 

De granaatappel is ook goed voor het bloed. Hij verstrekt zowel het aantal rode als witte bloedcellen. Hij vervult ook de belangrijke rol in de bloedsuikerspiegel door voor de lever waardevolle gelucosereserves aan te vullen, zodat de lever deze glucose naar behoefte aan het bloed kan afgeven. Dit proces beschermt weer de bijnieren. Als je een aantal uren achter elkaar niet eet en je lever geen gelucosereserves heeft, zijn je bijnieren gedwongen om hormonen in het bloed te pompen, zoals cortisol. Dit leidt tot overactieve bijnieren en uiteindelijk burn-out. Dus als je een stabiele bijnierfucntie en bloedsuikerspiegel wilt hebben, eet dan granaatappels. 

Verborgen genezende kracht van DADELS

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Dadels zijn fantastisch voor het spijsverteringstelsel. Als een van de sterkste antiparasitaire voedingsmiddelen op de planeet, binden dadels zich aan parasieten, vernietigen ze en voeren ze af. Hetzelfde doen ze met gist en schimmels, zware metalen, schadelijke bacteriën, virussen en andere giftige ziekteverwekkers in de darm. Dit maakt ze tot een van de meest heilzame Candida-doders die de mens kent, ondanks de onjuiste informatie over de dadales dat ze candida voeden.

Dadels dragen ook bij aan het herstel van de darmperistaltiek. Ze leren het darmkanaal na verlamming of disfunctie hoe het weer goed kan functioneren en om welk rottend voedsel kan uitscheiden. 

Dadels zijn ideaal voor mensen die aan diabetes en hypoglykemie lijden, want ze leveren belangrijke glucose aan de lever. Hierdoor wordt het glucoseverlies dat verantwoordelijk is voor problemen met de bloedsuikerspiegel aangepakt. Ze zijn ook ideaal voor sportmensen en andere avontuurlijke en actieve mensen, want het hoge kalium en vruchtensuikergehalte is perfect voor het aanvullen van de brandstofvoorraad voor het brein en de spieren, die van glucose afhankelijk zijn om je tijdens het sporten van energie te voorzien.  

Recepten voor genezing

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

RECEPTEN VOOR GENEZING

Ik ontving dit bericht van een FB-vriend en deel het graag verder. Het is hier en daar niet even goed vertaald maar de moeite waard om te lezen:

De geheime recepten voor de genezing van alle ziekten in een 3.500 jaar oud boek! - Dr. Richard Shepherd (Schulze) werd een wereldberoemde arts die gebruik maakte van de oude en eenvoudige genezingstechniek die voor 3500 jaar in de Bijbel werd vastgelegd.

Ik krijg brieven van over de hele wereld en de mensen zijn zeer tevreden over de toepassing van de eenvoudige genezingstechniek die ik in mijn boek en videomateriaal beschrijf. Ik wil de kennis niet verbergen. In het boek leg ik alles tot in detail uit zodat iedereen thuis heel snel kan genezen, zonder mij zelfs maar nodig te hebben.

Migraine en Ayurveda

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Migraine kent vele oorzaken en kan je dagelijks leven flink ontwrichten. In Ayurveda zijn er verschillende kruiden en therapieën die worden toegepast bij migraine en diverse soorten hoofdpijn. Of het nu gaat om spanningshoofdpijn, migraine of clusterhoofdpijn, veel patiënten zijn radeloos, gefrustreerd, en voelen zich in hun kwaliteit van leven sterk ingeperkt. Ze willen niet voortdurend pijnstillers gebruiken, de acupunctuur was geen duurzame hulp, en bij de gedachte aan de volgende injectie of neurochirurgische pijnbehandeling zakt de stemming tot onder het nul niveau.