fbpx

Migraine en Ayurveda

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Migraine kent vele oorzaken en kan je dagelijks leven flink ontwrichten. In Ayurveda zijn er verschillende kruiden en therapieën die worden toegepast bij migraine en diverse soorten hoofdpijn. Of het nu gaat om spanningshoofdpijn, migraine of clusterhoofdpijn, veel patiënten zijn radeloos, gefrustreerd, en voelen zich in hun kwaliteit van leven sterk ingeperkt. Ze willen niet voortdurend pijnstillers gebruiken, de acupunctuur was geen duurzame hulp, en bij de gedachte aan de volgende injectie of neurochirurgische pijnbehandeling zakt de stemming tot onder het nul niveau.

Wat is xeno-oestrogeen en oestrogeendominantie en wat kan je er tegen doen?

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Als je aan een groep vrouwen vraagt of ze persoonlijk een vrouw kennen met kanker, dan gaan veel handen omhoog. Een op de drie vrouwen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Ik vind dit een ongelooflijk cijfer en vraag me steeds af waarom er niet veel méér aan preventie wordt gedaan. In Nederland leven we in een tsunami van xeno-oestrogenen die onze gezondheid bedreigen, van vrouwenkwaaltjes tot allerlei vormen van kanker. Het goede nieuws is dat we zelf veel kunnen doen om dit te voorkomen.

Top 10 natuurlijke ontstekingsremmers

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

In dit artikel wil je laten kennis maken met een aantal natuurlijke ontstekingsremmers. Iedereen heeft wel eens ergens een ontsteking, bijvoorbeeld als je eens een los velletje bij je nagel hebt of als er ergens een wondje niet goed is schoongemaakt. Hoewel je dat maar beter kunt voorkomen, is het niet iets waar je je erg veel zorgen om hoeft te maken! Toch kunnen ontstekingen wel degelijk een probleem gaan vormen wanneer ze al te lang voortduren, zeker als ze niet op je huid maar ergens dieper in je lichaam zitten. Natuurlijke ontstekingsremmers zijn de voedingsmiddelen die je kunnen helpen om daarvan af te komen. In de blog van vandaag vertellen we je er alles over!

Heractiveer uw gezondheid in 7 dagen

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Wat als u enorm veel zelf kunt doen om uw gezondheid te heractiveren? Als u de noodzaak van de vijf onderstaande belangrijke tips begint in te zien, dan kunt u zich hiermee enorm helpen.

Het is belangrijk, dagelijks de onderstaande 5 tips disciplinair toe te passen, zo optimaal binnen 7 dagen ervan te kunnen profiteren.!!

Functie van de lever

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

LEVER – HET ORGAAN VAN HET WATER

In het de innerlijk van de mens bevinden zich vier grote zeer belangrijke organen, namelijk het hart, de longen, de lever en de nieren. Die hebben ook ieder een relatie tot de 4 elementen. De lever is het orgaan van het water.

De lever ligt rechts in de bovenbuik. Het is de enige van de vier organen die echt in de buikholte ligt. Het is een vrij groot orgaan en ligt boven alle andere organen en darmen onder het middenrif. Een Koninklijke positie kun je wel zeggen. Het is één orgaan, asymmetrisch, zoals dat in de stofwisseling gangbaar is (in het hoofd is alles in principe dubbel en symmetrisch). De lever heeft twee lobben, waarvan de rechter het grootst is. Het is een fors orgaan van wel 1,5 kg. Er stroomt gemiddeld 1,5 liter bloed per minuut doorheen. Een lever kan 20% van het bloed opslaan. De lever is het stofwisselingsorgaan bij uitstek. Er is een sterk regeneratievermogen. Bij dieren is het mogelijk dat na verwijdering van het grootste deel van de lever deze in 6 weken weer is aangegroeid. Als een leverlob bij de mens wordt weggehaald kan die ook voor een behoorlijk groot deel weer aangroeien. Dat doen de andere organen de lever niet na!