fbpx

Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

De meeste mensen denken waarschijnlijk niet aan anti-veroudering als ze het woord vezel horen (hoewel ze zeker aan een regelmatige stoelgang kunnen denken). Maar het blijkt dat een van de belangrijkste voordelen van vezels is dat mensen hun hele leven gezonder en jonger blijven.

Wat zijn vezels, vraagt ​​u zich misschien af? Vezels (inclusief oplosbaar en onoplosbaar) zijn een soort plantaardig materiaal dat niet kan worden afgebroken door enzymen in het spijsverteringskanaal. Het is ook een van die voedingsstoffen die het beste kan worden geconsumeerd uit het voedsel dat je eet, in plaats van uit toegevoegde supplementen (om redenen die we later zullen bespreken). En onderzoek onder meer dan 1600 gezonde volwassenen suggereert dat het ook een belangrijke speler is bij gracieus ouder worden.

Gezonde darmen Gezonde brein

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Voel je je niet fit, ben je vaak moe en steeds verkouden? last van allergieën? Buikvet of lukt het maar niet om af te vallen? Ben je vaak depressief? Heb je concentratieprobleem? Slaapstoornis? Dit kan te maken hebben met je darmflora die niet floreert.

70% van de weerstand wordt bepaald in de darmen

Meerdere keren per dag stoppen we stukjes buitenwereld in onze binnenwereld. Voor de darmen is het een pittige uitdaging om onderscheid te maken tussen wat wel en niet goed voor ons is. Aan de ene kant moeten ze zich verde­digen tegen indringers waar ons lichaam niet op zit te wachten, aan de andere kant hebben ze de taak om de goede voedingsstoffen op te nemen. Daarnaast presenteren de darmen bepaalde ziekteverwekkers expres aan het immuunsysteem, zodat het lichaam afweerstoffen kan aanmaken. De afweerstoffen worden teruggesluisd naar het darmstelsel en gaan als een soort coating om de ziekteverwekkers heen zitten. Fijn, want zo spoelen ze met de ontlasting mee naar buiten en kunnen ze ons niet ziek maken. De verhouding tussen goede en slechte bacteriën bepaalt onze weerstand. In onze darmen leven bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Al die micro-organismen samen noemen we de darmflora. Ongezond eten, stress, antibiotic, medicijnen en alcohol zorgen voor een toename van slechte bacteriën in de darmflora. Het gevolg is een verminderde weerstand, vieruur-dipjes, overgewicht, obesitas, diabetes, vaker een loopneus en allerlei andere ‘vage’ klachten.

Versterk je immuunsysteem met medicinale paddenstoelen

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Paddenstoelen behoren tot het rijk van de fungi, het schimmelrijk. Ze heten Antrodia, Cordyceps, Polyporus, Chaga, Schyzophillum of Tremella: vergeten paddenstoelen uit een ver verleden van oude traditionele geneeswijzen. Maar dankzij nieuwe wetenschappelijke studies zijn deze medicinale paddenstoelen opnieuw ontdekt en bieden zij een doorbraak in de genezing van veel aandoeningen.

Moeder Aarde telt ongeveer 1,5 miljoen schimmelsoorten, waarvan er ongeveer 120.000 bekend zijn. Hiervan zijn 15.000 macrofungi: zij hebben een vruchtlichaam in de vorm van een paddenstoel of een zwam. Van ongeveer 700 is bekend dat zij een medicinale werking hebben. Oude culturen en geneeswijzen waren hiermee vertrouwd en wisten deze medicinale werking te waarderen. De vroegste referenties van de medicinale paddenstoelen vinden we terug in de Shennong Bencao-jing: een Chinees kruidengeneesboek uit de 2e eeuw voor Christus. In de Shennong Bencao-jing werden medicinale planten ingedeeld in drie klassen. In de hoogste klasse werden de medicinale planten, fungi en kruiden vermeld die non-toxisch zijn, het lichaam helen, en preventief gebruikt werden om de constitutie te versterken. Deze hoogste klasse bevatte 120 soorten. Dit waren de zgn. ‘keizerlijke kruiden’. Zes medicinale paddenstoelen waren tot deze hoogste en superieure klasse doorgedrongen. In dit artikel wil ik me richten op de geneeskracht van Reishi en Chaga de meeste krachtige paddenstoelen op aarde. 

 

Geneeskracht van Granaatappels

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Granaatappels zijn populair en vooral bekend vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. Wat niet voldoende aandacht krijgt is het godgeschenk dat deze vrucht is met betrekking tot het oplossen van galstenen, nierstenen, knobbels, verkalkingen en kleine cysten zoals gangliacysten. De granaatappel heeft ook de eigenschappen die de groei van tumoren tegengaan. 

Elk van de juweelachtige sapzakje in een granaatappel bevat een universum. Granaatappelpitten die vers worden opgegeten - tussen je tanden of in een sapcentrifuge - geven de volledige kracht van die unieke universums vrij. Die kracht komt je te hulp. 

Als je een verse granaatappel eet, vindt er een chemische reactie plaats als de zuren van de vrucht in contact komen met de ongezonde verhardingen die worden gevormd door gal, de opeenhoping van eiwitten en toxische vormen van calcium. Die beginnen meteen af te breken. 

De granaatappel is ook goed voor het bloed. Hij verstrekt zowel het aantal rode als witte bloedcellen. Hij vervult ook de belangrijke rol in de bloedsuikerspiegel door voor de lever waardevolle gelucosereserves aan te vullen, zodat de lever deze glucose naar behoefte aan het bloed kan afgeven. Dit proces beschermt weer de bijnieren. Als je een aantal uren achter elkaar niet eet en je lever geen gelucosereserves heeft, zijn je bijnieren gedwongen om hormonen in het bloed te pompen, zoals cortisol. Dit leidt tot overactieve bijnieren en uiteindelijk burn-out. Dus als je een stabiele bijnierfucntie en bloedsuikerspiegel wilt hebben, eet dan granaatappels. 

Verborgen genezende kracht van DADELS

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Dadels zijn fantastisch voor het spijsverteringstelsel. Als een van de sterkste antiparasitaire voedingsmiddelen op de planeet, binden dadels zich aan parasieten, vernietigen ze en voeren ze af. Hetzelfde doen ze met gist en schimmels, zware metalen, schadelijke bacteriën, virussen en andere giftige ziekteverwekkers in de darm. Dit maakt ze tot een van de meest heilzame Candida-doders die de mens kent, ondanks de onjuiste informatie over de dadales dat ze candida voeden.

Dadels dragen ook bij aan het herstel van de darmperistaltiek. Ze leren het darmkanaal na verlamming of disfunctie hoe het weer goed kan functioneren en om welk rottend voedsel kan uitscheiden. 

Dadels zijn ideaal voor mensen die aan diabetes en hypoglykemie lijden, want ze leveren belangrijke glucose aan de lever. Hierdoor wordt het glucoseverlies dat verantwoordelijk is voor problemen met de bloedsuikerspiegel aangepakt. Ze zijn ook ideaal voor sportmensen en andere avontuurlijke en actieve mensen, want het hoge kalium en vruchtensuikergehalte is perfect voor het aanvullen van de brandstofvoorraad voor het brein en de spieren, die van glucose afhankelijk zijn om je tijdens het sporten van energie te voorzien.