fbpx

Maag-, Darm en Leverziekten

Onze spijsvertering is een van de belangrijkste onderdelen van ons lichaam en heeft een grote invloed op onze gezondheid. Als onze spijsveteringskanaal goed fucntioneert zullen veel ziekten en klachten weg blijven.

Maak een Afspraak

Maag en darmklachten

De darm bevat enorme hoeveelheden lymfeknopen en omvat een groot deel van het immuunsysteem. De slijmvlies van het maagdarmkanaal vormen een geheel, staan met elkaar in contact en wisselen informatie uit. De immuunsystemen van het maagdarmstelsel communiceren daarnaast intensief met slijmvliezen van andere organen zoals van de blaas, vagina, mond en ogen. De spijsvertering is de verwerking van voedsel waarbij veel stappen aan te pas komen. De afbraak begint in de mond met het kauwen en mengen met speeksel. De maag, gal- en alvleesklier enzymen en de darmflora spelen ieder een specifieke rol in de verwerking van goed verteerbaar voedsel. Wanneer de verwerking verstoord wordt geeft het lichaam een signaal af, dit kan zijn in de vorm van brandende maagzuur, obstipatie of buikpijn.

Ayurmitra heeft hiervoor specifieke laboratorium testen welke duidelijkheid geeft over de kwaliteit van het afweer systeem in de darmen. Deze specifieke test geeft inzicht in de werking van het aangeboren afweersysteem in de darmen. Buikpijn klachten door (chronische) darmontstekingen, allergieën, huidinfecties en -ontsteking, jeuk en nog veel meer...

Spijsverteringsklachten

Stress, angst, verkeerde voeding, allergieen, mentale en fysieke belasting, slechte darmflora, aangboren afwijkende darmflora (vooral bij kideren die door keizersnee zijn geboren), onverwerkte emoties, tekort aan zelfliefde.

Oorzaken van spijsverteringsklachten

Stress, angst, verkeerde voeding, allergieen, mentale en fysieke belasting, slechte darmflora, aangboren afwijkende darmflora (vooral bij kideren die door keizersnee zijn geboren), onverwerkte emoties, tekort aan zelfliefde.

Behandeling vanuit Ayurveda

Labratorium onderzoek, Reinigen van de maag-darmkanaal, Ayurvedisch voedingsadvies, Gebruik van preparaten, enzymen, probiotica, vitaminen en mineralen. Het herstellen van darmen is een proces van 12 tot 16 weken en zal per fase en geleidelijk gebeuren. 

Ayurmitra werkt samen met RP Sanitas Humanus

RP Analytic is het laboratorium waar feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses uitgevoerd worden op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Denk aan het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale dysbalansen, chronische vermoeidheid, pijnklachten, concentratiestoornissen, enz..

Natuurgeneeswijze consult

  • Anamnese: gesprek over uw gezondheid, uw leef en eet-gewoonten, eventuele ziektegeschiedenis en medicijngebruik, Pols en tongdiagnose;
  • Aan de hand van de resultaten wordt voedings- en leefstijlsadvies geadviseerd;
  • Indien nodig opstellen van een behandelplan op maat en gebruik van ayurvedische preparaten.

Prijs: 50 minuten € 65,- 

Vervolg afspraak kinderen: 30 min:  40,-

 

Contact Opnemen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input