fbpx

Massage

Bij Ayurmitra Praktijk zijn alleen dames en kinderen welkom voor de massages.

Maak een Afspraak

Massage

Abhyanga massage is een oeroude praktijk, die teruggaat tot op de voor-vedische tijd. De eerste mensen gebruikten al vitaliserende methoden voor het manipuleren van het lichaam teneinde het kracht, bewegelijkheid en flexibiliteit te geven en het op de kosmos afgestemde geheugen aan het stromen te brengen. 

In hun diepe harmonieuze verbondenheid met de aarde beseften den ouden dat elke beweging in de kosmos vervuld is van universele abhyanga. De blaadjes en de schors werden van de bomen worden onafgebroken gemasseerd door de wind; de rotsen en kiezels worden geschuurd door de beken en rivieren; de dieren, gestreeld en gestreken door ruimte, wind en het bos, genieten eeuwig abhyanga.

Abhyanga massage

De complete Ayurvedische lichaamsmassage wordt Abhyanga genoemd en is een onderdeel van de preventieve geneeskunde. Deze Ayurvedische massage helpt bij het genezen van veel verschillende klachten. Het gehele lichaam wordt met warme, medicinale kruidenoliën gemasseerd waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, de weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld. De massage heeft een pijnstillend effect en is ook goed voor de huid. Abhyanga massage wordt aanbevolen bij: stress, burn-out, depressie, angsten, huidaandoeningen, pijn, zenuwaandoeningen, algehele zwakte, psychische problemen, hoofdpijn, rugpijn en andere pijnen, slapeloosheid, gewrichtsproblematiek, spieraandoeningen, Artritis/ Artrose. Bij kinderen met eetstoornis, ADHD of concentratie problemen.

Prijs:

Dames Ayurvedische lichaamsmassage
25 min 35 euro
50 min 55 euro
75 min 65 euro

Kindermassage
20 min 35 euro

Houd er rekening mee dat massages met oliën worden gedaan waardoor er vlekken op uw kleding kunnen komen. Wij raden u aan oude kleren aan te trekken. Ayurmitra praktijk is niet aansprakelijk voor vlekken in kleding die niet verwijderd kunnen  worden.

Kruidenstempel massage 

(Pindasweda)

Pinda Sweda is een warmtebehandeling. Tijdens de pinda sweda behandeling wordt het volledige lichaam of een deel ervan gemasserd met opgewarmde kruiden builtjes. 

Voordelen kruidenstempelmassage:
- het stimuleert de ontgifting van je lichaam;
- de massage vermindert je stress;
- activeert je stofwisseling en verbetert je      
   bloedsomloop;
- onderliggende blokkades komen vrij en je 
   energie gaat weer stromen;
- brengt verlichting bij spierpijn;
- preventief voor een gezond lichaam.

Pindasweda is geschikt voor allerhande aandoeningen: spierpijnen, sportletsels, gewrichtsaandoeningen, osteoporose, artritis, slijtage tussen de wervelschijven, cellulitis, lumbale stenose, nervositeit door degeneratie, neurologische aandoeningen, spanning, angst, slapeloosheid…

Prijs:

Dames: Kruidenstempel massage (pinda Sweda)
20 min 30 euro
45 min 50 euro

Navana Nasya

De behandeling wordt toegepast bij klachten en kwalen als verkoudheid en griep, tandvleesziekten; oorpijn; droog gelaat; voortijdige rimpelvorming; migraine en sinusitis.Effecten: Behalve de bovenstaande klachten en kwalen te bestrijden en te verlichten, maakt navana nasya hoofd, gezicht, nek, schouders en borst sterker en verbetert het ademhalingsritme. Daarnaast stimuleert de behandeling de hersenen, verbetert het gezichtsvermogen, neemt angst en bezorgdheid weg en verbetert slaap.Let op: Deze behandeling wordt alleen op volwassenen toegepast.

Prijs:  20 minuten € 25,- 

Shiro Abhyanga

(hoofdmassage met warme olie)

De Ayurvedische shiro abhyanga massage (hoofd/nek/schouder met warme olie) is een eenvoudige behandeling met vele mooie resultaten. Het werkt heel ontspannend en bestrijdt slapeloosheid. Het kan het grijs worden van het haar voorkomen, haarverlies voorkomen en andere condities van het haar en de hoofdhuid.het helpt tegen concentratieproblemen en chronische hoofdpijn.Ook verwijdert het opgehoopte afvalstoffen van de hoofdhuid en verbetert de circulatie van de hoofdhuid. 

Prijs: 
20 min 25 euro

Zwangerschapsmassage

(vanaf de 4e maand)

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam. Je spieren en gewrichten worden losser om ruimte te maken voor je baby en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Hierdoor kun je last krijgen van rug-, nek- en bekkenklachten. Een zwangerschapsmassage helpt je te ontspannen en je lichamelijke klachten te verminderen.

Prijs:
25 min 25 euro
45 min 45 euro

Contact Opnemen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input