fbpx

Afvallen

Een licht overgewicht behoeft op zich geen problemen te veroorzaken. Afhankelijk van de constitutie, de lichaamsbouw, en het leefpatroon kan met in zeker mate afwijken van gewichtsnormen die over het algemeen wordt aangehouden.

Maak een Afspraak

BODYTER PREMIUM

Naast de Ayurvedische voeding en-leefstijl kunt u bij ons ook gebruik maken van BODYTER PREMIUM om afvallen bevordelijk en makkelijker te maken.

De Bodyter Premium is de oplossing voor individuele lichaamsbehandelingen, door gebruik te maken van het TriActiv effect. Het TriActiv effect bestaat uit een mix van Thermotherapie, Electro-stimulatie en Electroporatie, met als doel de beste resultaten te bereiken in een record tempo. De Bodyter Premium maakt gebruik van deze drie technieken, afzonderlijk of gecombineerd. Op deze manier heeft u een figuur corrigerende behandeling. De behandelingen betreffen met name; cellulite, huidverslapping, spierstimulatie en lokale vetophopingen. De Bodyter Premium is ook zeer geschikt voor personen die vanwege een handicap niet kunnen sporten. 45 minuten behandeling aan dit apparaat staat gelijk aan 3 uur sporten en verbrandt u ongeveer 1300 calorieen. (dit is per individu verschillend)

Heeft u geen last van vetophopingen maar juist van vochtophopingen? Dan is de BODYTER Premium ook het juiste apparaat voor uw behandeling!

Veder wordt BODYTER PRIMIUM ingezet bij blessures en pijnklachten aan de spieren en weefsels.

Bodyter en Ayurveda

Door de combinatie van de Bodyter en Ayurvedisch voedingsadvies van Ayurmitra Praktijk bent u zeker van gewichtsverlies en een mooi figuur als resultaat. Deze combinatie werkt zeer effectief en gegarandeerd.

Voor het behalen van uw gewenste resultaat dient u minstens 1 behandeling per week te hebben. 8 tot 16 behandelingen zijn vereist.

 

Maak een Afspraak

Effect Bodyter Premium op een rijtje

 • Afslanken
 • Contourverbetering
 • Huidversteviging
 • Vermindering van cellulite
 • Verbetering van de doorbloeding
 • Spierversteviging
 • Gaat de huidverslaping tegen
 • Werkt preventief tegen cellulite, spataderen en oedeem
 • Bindweefselmassage
 • Interferentie therapie bij blessures en pijnklachten
 • Zware en vermoeide benen
 • Lymfedrainage

Tarieven

Afslanken en Cellulite behandeling
Losse behandeling 45 min: € 63,-
8 behandelingen incl.voedingsadvies: € 457,-
16 behandelingen incl.voedingsadvies: € 869,-

 Alle overige behandelingen
Losse behandeling 45 min: € 59,-
5 behandelingen: € 287,-

Contra-indicatie bij BODYTER PREMIUM

 • Zwangerschap
 • Ernstige hart en vaatziekte
 • Kanker patiënten
 • Pacemaker
 • Metalen implantanten

Maak een Afspraak

Overgewicht volgens Ayurveda

Extreme overgewicht zal op lange duur wel tot problemen leiden, zoals diabetes, hoge bloeddruk en reuma. In Ayurveda is overgewicht te wijten aan Kapha-verhogende (aarde en water) factoren zoals overdag slapen, kapha verhogende voedsel (vooral vetten), voedsel met zoete vipaka. Als gevolg hiervan zal agni (vuur) worden verlaagd en zal het afbreken van vet te wensen overlaten. Hierdoor zal rasadhatu(kernweefsel van lymfe) meer vet bevatten met als gevolg dat ze door het gehele lichaam wordt getransporteerd en zich in de bloedbanen gaat ophopen. Hierdoor zullen de bloedbanen verstopt raken, waardoor de enzymatische werking minder goed functioneert. Ophoping van vet in de bloedbanen zal gewichtstoenamen veroorzaken. Volgens reguliere denkbeeld kan vetvorming ook door hormonen worden bepaald. Als vetten onvoldoende worden omgezet, speelt agni (vuur)een belangrijke rol. Dit is terug te vinden bij een trage spijsvertering, die typerend is voor een kapha-constitutie. Voor overgewicht speelt een complex van factoren een rol, waardoor moeilijk vast te stellen is wat de eerste oorzaak is. Resumerend kan men stellen dat de rol van spijsverteringsvuur, lever en hormomen van groot belang is.

Behandelplan: 3 consulten € 167,- (excl. kruidenpreparaten)

Algemene behandeling

Om overgewicht te reduceren staat een goede spijsvertering centraal. Door verhoging van agni en kruiden die specifiek op het vetmetabolisme inwerken, moet het vet beter worden afgebroken. Het is daarbij van belang geen extreem eenzijdig dieet te houden. Tijdelijk heeft men wel resultaat van een extreem dieet, maar men kan na een periode weer in gewicht toenemen door disbalans in emotionaliteit. Gedurende een bepaalde periode kan vasten een zeker oplossing bieden. Reinigen van organen zoals darmen en lever van ama (afvalstoffen) en het bloed is ook van groot belang bij gewitchtsverlies. In het algemeen is het raadzaam, regelmatig lichamelijke activiteit te hebben. Overdag slapen is niet goed. Kapha verlagende dieet: matig met olie en vetten, yoghurt, suiker, zout, rijst, en witte bloem. Nemen van honing in het warm water en voeding met een scherpe smaak zoals cayennepeper, spaanse peper, radijs, knoflook, ui, gember, mosterdzaad.

Gezond afvallen met Ayurveda

Heb je al enkele diëten geprobeerd, maar was je steeds al heel snel niet meer gemotiveerd? Ayurveda biedt je een methode zonder ontberingen of vasten. De duizenden jaar oude gezondheidsleer weet dat veel gewichtsproblemen ontstaan door voedingsgewoonten die niet de echte behoeften van lichaam, geest en ziel bevredigen. Daarom is het niet nodig om jezelf erg veel beperkingen op te leggen. Het gaat erom, op de natuurlijke behoeften van het lichaam te letten en naar tevredenheid te eten. In de ayurvedische geschriften staat dat een goed voedingspatroon geluk en tevredenheid brengt. Ayurveda pakt de hoofdoorzaak van overgewicht aan zowel fysiek als mentaal. Het juiste, in de juiste hoeveelheid, op de juiste tijd en op de juiste manier eten kan volgens de ayurveda heel veel bijdragen aan een gezond en vitaal leven en kan helpen om ziektes te voorkomen. Onze natuurlijke balans van de dosha’s in ayurveda is de basis voor gezondheid en welbevinden. Ongezonde eetgewoonten daarentegen brengen de dosha’s uit balans en omgekeerd leiden dosha’s die uit balans zijn vaak tot een ongezond eetpatroon. Tijdens de eerste consult wordt aan de hand van een polsdiagnose en vragenlijst onderzoek gedaan naar de hoofdoorzaak van het overgewicht. Aan de hand daarvan zullen we een behandelplan van 3 maanden opstellen. Je krijgt advies over de voeding die past bij je constitutie om je dosha’s en hormonen weer in balans te brengen en indien nodig krijg je Ayurvedische preparaten die het afvallen en vetverbranding te bevorderen. Tijdens deze periode wordt het lichaam ook gereinigd van toxines (detoxen). 

Contact Opnemen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input