Telefoon

06-53900136

Email

neda@ayurmitra.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 13 - 18 | za: 10 - 17

Ook jij kunt afvallen met Ayurveda


Afvallen met Ayurveda betekent dat je je lichaam eerst gaat reinigen. De afvalstoffen en zuren die zich door de jaren heen in je lichaam hebben opgehoopt, worden aangepakt en afgevoerd. Tevens kan je bij Ayurmitra een ontlastingsonderzoek laten doen om een inzicht te krijgen in je darmflora en het functioneren van je darmen, want een slechte darmflora en hormoondisbalans zijn vaak de oorzaak van overgewicht. 

Door middel van Ayurveda kun je beginnen met ontgiften. Dat ontgiften gebeurt door het reiningen van uw dikke darm doormiddel van Colonhydrotherapie en leverreinigingen (koffie klysma).

Is jouw lichaam ontgift, dan bekijken we welk lichaamstype (constitutie) je hebt en welke voeding daarbij past. Ayurveda gaat uit van drie verschillende constituties: Vata, Pitta en Kapha. In principe heb je van alle drie de types in je, maar bij iedereen is er één type dat overheerst. Bij dat type passen bepaalde voedingsmiddelen wel en andere weer niet. Weten we welke constitutie je hebt, dan kun je aan de slag met uw voeding.

Kies je voor Ayurvedische voeding, dan ga je andere gerechten eten dan je wellicht bent gewend. Er worden meer kruiden en specerijen gebruikt dan in de Nederlandse keuken. Gerechten bestaan uit veel groenten, fruit, maar ook vlees en vis zijn (na de eerste ontgiftingsperiode) welkom op uw bord. Ben je eenmaal in balans, dan kun je best af en toe een gerecht kiezen dat niet in het voedingsadvies staat, zolang je het gerecht maar combineert met de juiste kruiden.

Algemene behandeling

Kom je bij Ayurmitra om af te vallen? jouw darmen herstellen? allergieën of huidklachten aanpakken? of het verminderen van je overgangsklachten? Dan duurt een behandelplan minimaal 3 maanden. In deze periode bespreken we hoe het elke maand gaat en wat het resultaat is. Ik geef je tips om verder te gaan en adviseer ik je gerechten en voedingsmiddelen die wellicht beter in de smaak zullen vallen.

Ayurveda pakt de hoofdoorzaak van jouw klachten aan, zowel fysiek als mentaal. De juiste voedsel, in de juiste hoeveelheid, op de juiste tijd en op de juiste manier eten, kan veel bijdragen aan een gezond en vitaal leven en kan helpen om ziektes te voorkomen en aandoeningen verminderen.

Ayurmitra werkt samen met RP Sanitas Humanus

RP Analytic is het laboratorium waar feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses uitgevoerd worden op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Denk aan het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale dysbalansen, chronische vermoeidheid, pijnklachten, concentratiestoornissen, enz..

Ayurmitra werkt samen met het Preventief Medisch Centrum

In samenwerking met het Preventief Medisch Centrum kan er gemakkelijk en snel een meting worden uitgevoerd op het gebied van mineralen-, vitaminen en toxische belasting. Hiermee kan er een effectieve behandeling plaatsvinden van tekorten in de mineralen- en vitaminebalans evenals een overschot van zware metalen.

Mooi meegenomen

Wanneer je jouw voeding en leefstijl aanpast, zul je merken dat je niet alleen van die ongewenste kilo’s af komt. Veel lichamelijke kwalen worden veroorzaakt door een disbalans in de constituties. Denk dan aan migraine, reuma, fibromyalgie, darm-en maagklachten, hoge bloeddruk etc. Door jouw voedingspatroon en leefwijze aan te passen, zul je merken dat ook deze klachten duidelijk afnemen. Zo’n aanpassing van uw leefwijze kan al zijn dat je voortaan tussen 22 en 23 uur in bed kruipt, zodat je lever alle rust krijgt om je lichaam te reinigen.

Bodyter Premium: extra hulp bij afvallen

Ben je goed op weg met uw voeding en leefwijze, maar wil je jouw lichaam graag een zetje geven om sneller van overtollige kilo’s af te komen? Dan is een behandeling met de Bodyter Premium een aanrader. Bodyter Premium maakt gebruik van (een combinatie van) elektrostimulatie, warmte en elektroporatie. Op deze manier kunnen zowel spieren, vetweefsel als bindweefsel worden gestimuleerd. De behandeling is figuurcorrigerend. BodyTer vermindert de cellulite, gaat huidverslapping tegen, stimuleert de spieren en gaat lokale vetophoping tegen. Er kunnen meerdere zones tegelijk worden behandeld. Een behandeling van 45 minuten staat gelijk aan 3 uur sporten. Met BodyTer zal je gegarandeerd sneller afvallen en veranderingen zien. 

Heb je geen last van vetophopingen, maar juist van vochtophopingen? Ook dan kan de Bodyter Premium je goed helpen. Datzelfde geldt voor blessures en pijnklachten aan de spieren en weefsels.

Bodyter en Ayurveda

De Bodyter Premium behandelingen kun je ook boeken als je geen Ayurvedische voedings- en leefstijl wilt aannemen. Ook dan zul je resultaat zien, maar als je stopt met de behandelingen, zal het behaalde resultaat langzaam maar zeker ook weer verdwijnen. Juist de combinatie van de Bodyter Premium en Ayurvedisch voeding-en leefstijl verzekeren je van een gezond, vitaal en slank lichaam. Deze combinatie werkt zeer effectief.

Kies voor 1 behandeling per week, voor zeker 8 tot 16 weken om het gewenste resultaat te behalen.

Afvallen

Dit doet de Bodyter Premium voor je

 • Versnelt afslanken
 • Verbetert je contouren
 • Zorgt voor huidversteviging
 • Vermindert cellulitis
 • Verbetert de doorbloeding
 • Verstevigt de spieren
 • Gaat huidverslapping tegen
 • Werkt preventief tegen cellulitis, spataderen en oedeem
 • Bindweefselmassage zorgt voor huidverbetering en betere opname van voedingsstoffen Interferentie therapie bij blessures en pijnklachten
 • Verlicht zware en vermoeide benen
 • Zorgt voor lymfedrainage

Meer informatie

Maximaal 500 woorden.