fbpx

Gezond en vitaal met colonhydrotherapie

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Bijna 1 op de 4 mensen in Nederland kampt met klachten of een aandoening aan het spijsverteringskanaal. Omgerekend praten we hier over ongeveer 3,7 miljoen mensen!

Het hebben van gezonde darmen is een voorwaarde voor een goede gezondheid. Wanneer er sprake is van een verstoring in de darmen, dan kunnen afvalstoffen te lang achterblijven wat weer voor problemen kan zorgen. Het is dan ook belangrijk dat mensen met klachten aan hun spijsverteringskanaal hier zo snel mogelijk vanaf geholpen worden.

De behandelmethode die wij hierbij toepassen, is colonhydrotherapie. In dit artikel bespreken we wat colonhydrotherapie is, wanneer deze behandelmethode kan helpen en hoe de behandeling er voor u uit kan zien.

Herstel de zuurbalans in jouw lichaam met Ayurveda

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Een steeds groter deel van de bevolking blijkt last te hebben van verzuring van het lichaam en de bijkomende gevolgen hiervan. Vooral in geïndustrialiseerde landen komt dit fenomeen vaak voor. In deze gebieden kunnen veel klachten en ziektebeelden worden toegeschreven aan een verstoring van de zuurbalans in het lichaam.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze balans weer te herstellen. Eén van de mogelijke behandelopties is Ayurveda. Op deze pagina leggen wij u graag uit wat dit is en hoe deze geneeswijze u van uw klachten af kan helpen.

Binnen 12 weken een betere vrouwelijke hormoonbalans met Ayurveda therapie

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Het vrouwelijk lichaam is één van de grootste wonderen van onze wereld. Dit komt met name omdat vrouwen zich gedurende de dagen/maanden/jaren aanpassen naar wat zij en hun omgevingssituatie nodig hebben. De drijvende kracht achter deze aanpassingen, zijn de vrouwelijke hormonen.

Deze hormonen (oestrogeen, progesteron maar ook insuline etc.) reguleren de gehele maandelijkse cyclus, maar daarnaast ook nog talloze andere processen. Een prachtig systeem, dat ook nog eens vlekkeloos functioneert wanneer het in balans is.

Maar helaas is dit complexe systeem ook wel eens van slag. Dit kan komen door zaken binnen ons lichaam of juist zaken van buitenaf. Wat de reden ook is, een verstoorde vrouwelijke hormoonbalans kan voor heel veel problemen zorgen.

Het goede nieuws is dat het systeem ook flexibel is en dat met Ayurveda therapie de balans hersteld kan worden. Vanzelfsprekend zonder chemische middelen of medicijnen, maar wel door de combinatie van eeuwenoude inzichten en nieuwe wetenschappelijke bevindingen.

Voorjaarsschoonmaak van de lever

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

De lente is begonnen!

‘Dit is het seizoen voor wedergeboorte en regeneratie.

De lente wordt geregeerd door het houten element dat wordt geassocieerd met de lever en zijn complementaire orgaan, de galblaas. Wat is een beter moment om lichaam, geest en ziel te resetten en te verjongen dan via de lever, een orgaan waarvan bekend is dat het zichzelf regenereert als een deel operatief wordt verwijderd?

Het werd ooit beschouwd als de zetel van het leven; vandaar de naam – lever, het ding waarmee we leven. -Ambrose Bierce, The Devil’s Dictionary, Tales and Memoirs

Als het grootste filter en de grootste klier van het lichaam, is de lever een krachtpatser voor detox die verantwoordelijk is voor meer dan 500 – mogelijk 5000 – functies. Je lever filtert elke minuut 1 liter bloed uit het spijsverteringskanaal voordat het naar de rest van het lichaam stroomt. De lever bevat op elk moment ongeveer één pint, of 13%, van het bloed van je lichaam. Het ontgift, voedt, vult en slaat bloed op. Het geeft ook energie aan het bloed door opgeslagen suiker (glycogeen) als glucose vrij te geven. Andere taken van uw lever zijn onder meer:

16 Ayurvedische thee recepten (met uitleg)

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Specerijen en kruiden als medicijn? Kan dat? en hoe werkt zoiets? Vroeger had men allerlei soorten kruiden en specerijen, in de klooster tuinen staan. Meestal zette men daar thee van. Later kwamen de kostbare specerijen, met de handels routes onze kant uit. In uw keukenkast staan goed helpende middelen, waar je zelf een thee mee kunt maken.  Van veel specerijen en/of kruiden zette men vroeger meestal thee. In de ayurveda doet men dit sinds duizenden jaren. Men koos vaak voor thee, omdat de verschillende etherische oliën uit specerijen en kruiden er gemakkelijker in oplossen. Hier vind je een goed artikel over ayurvedische kruiden- en specerijenthee en haar uitwerkingen

Thee van ayurvedische specerijen als genezende middelen?

In India gaan de mensen niet direct naar de drogist of de dokter, als ze zich niet goed voelen. Maar lopen de keuken in. Dit zal, natuurlijk, met het inkomen te maken hebben.

Toch heeft men ook veel meer kennis van de dingen die ze moeten doen om lichamelijke ongemakken op een natuurlijke manier te verhelpen. Thee tegen verkoudheid, thee tegen keelpijn, thee tegen maagpijn of thee tegen slijmvorming. Als een van de kinderen te groot is voor borstvoeding kan een thee soort helpen om de moedermelk te verminderen.

Ook thee tegen een aanval van, bijvoorbeeld brandend maagzuur, te stoppen. Een thee, gezet van rozenblaadjes en zoethout kan,  bijvoorbeeld,  helpen.

Als je regelmatig brandend maagzuur tabletten gaat gebruiken, komt het eten niet goed verteerd in de darmen. Daar kan het ontstekingen veroorzaken. Wist u dat een handjevol droge havermout vlokken ook een goede remedie tegen brandend maagzuur kan zijn ? Gewoon droog op kauwen.