Telefoon

06-53900136

Email

neda@ayurmitra.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 13 - 18 | za: 10 - 17

Bijna 1 op de 4 mensen in Nederland kampt met klachten of een aandoening aan het spijsverteringskanaal. Omgerekend praten we hier over ongeveer 3,7 miljoen mensen!

Het hebben van gezonde darmen is een voorwaarde voor een goede gezondheid. Wanneer er sprake is van een verstoring in de darmen, dan kunnen afvalstoffen te lang achterblijven wat weer voor problemen kan zorgen. Het is dan ook belangrijk dat mensen met klachten aan hun spijsverteringskanaal hier zo snel mogelijk vanaf geholpen worden.

De behandelmethode die wij hierbij toepassen, is colonhydrotherapie. In dit artikel bespreken we wat colonhydrotherapie is, wanneer deze behandelmethode kan helpen en hoe de behandeling er voor u uit kan zien.

colonhydrotherapie

Wat is colonhydrotherapie?

 

Colonhydrotherapie wordt ook wel hoge darmspoeling genoemd. Bij deze behandeling wordt de dikke darm op een effectieve en veilige manier gereinigd met warm en gefilterd water.

Colonhydrotherapie helpt uiteindelijk niet alleen om de gifstoffen uit de darmen op te ruimen, maar ook bij een betere spijsvertering en een optimale opname van voedingsstoffen, waardoor mensen zich na een behandeling vaak energieker en fitter voelen.

Een colonhydrotherapie behandeling heeft eigenlijk twee doelen:

  1. Het reinigen van de dikke darm met als gevolg het reinigen van het lymfe- en bloedvatensysteem.
  2. Het herstellen van de peristaltiek van de dikke darm, waardoor het zelfherstellend vermogen van de dikke darm weer toeneemt.

 

Darmspoeling Detox

Wanneer kan colonhydrotherapie helpen?

Zoals hiervoor besproken, vervult de dikke darm een grote verscheidenheid aan taken. Problemen met de dikke darm kunnen dan ook tot zeer uiteenlopende klachten leiden. Het is dan ook niet verrassend dat colonhydrotherapie een positief effect kan hebben op allerlei verschillende soorten klachten.

Denk hierbij aan klachten zoals vermoeidheid, migraine, concentratieproblemen, depressie. Maar ook veelvoorkomende klachten zoals obstipatie, winderigheid, verteringsproblemen en blaasklachten menstruatieklachten en overgewicht kunnen met deze behandeling worden verholpen. Het feit dat colonhydrotherapie ook kan helpen bij bijvoorbeeld huidaandoeningen, hoge bloeddruk en allergieën komt doordat de dikke darm een belangrijke rol speelt bij de algehele gezondheid. Ook candida, wormen en parasieten in de darmen kan goed behandeld worden met colonhydrotherapie en ayurvedische preparaten.

Door de darm grondig te reinigen, is deze weer beter in staat voedsel te verteren. Hierdoor wordt er niet alleen meer energie uit het voedsel gehaald. Afvalstoffen blijven ook minder lang in de darm aanwezig. Dit heeft een direct en indirect positief effect op uw gezondheid.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij colonhydrotherapie wordt er een canule in de endeldarm (anus) ingebracht. Vervolgens zal er een dikke en een dunne slang worden aangesloten op de Colon-Hydromat. Via de dunne slang gaat het gefilterde water met een temperatuur tussen de 32 °C en 38 °C de dikke darm in. Dit is niet pijnlijk of onaangenaam, doordat de temperatuur afgestemd is op uw lichaamstemperatuur.

Door de buikwand te masseren met een speciale techniek, zullen achtergebleven afvalstoffen, toxinen en aangekoekt materiaal de darmwand samen met het water de dikke darm verlaten via de dikke slang. De dikke slang komt weer uit bij de Colon-Hydromat waarna het water via de riolering verdwijnt en de dikke darm gereinigd is.

De dikke darm staat in contact met een groot aantal andere organen, waardoor tevens ook indirect de andere organen gereinigd worden. Door deze behandeling raakt u veel gif- en afvalstoffen kwijt, wat bevorderlijk is voor uw algehele gezondheid.

Deze manier van detoxen van het lichaam maakt colonhydrotherapie op het moment erg populair.

Colonhydrotherapie kan ook preventief worden ingezet ter voorkoming van klachten en ziekten of al begeleiding bij een vastenkuur of leverreiniging.

 

Contact met Praktijk Ayurmitra

Bij Praktijk Ayurmitra beseffen wij dat iedereen uniek is en iedereen een behandeling op maat verdient voor zijn of haar klachten. Wilt u graag één van onze professionals naar uw klachten laten kijken? Twijfel dan niet langer en neem gerust contact met ons op.

Wij nemen graag uw situatie met u door om vervolgens een passend advies te geven. Hierbij combineren wij moderne wetenschap met eeuwenoude tradities om zo de beste zorg voor u te kunnen leveren.

 

Recommended Articles