Telefoon

06-53900136

Email

neda@ayurmitra.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 13 - 18 | za: 10 - 17

Jij bent geboren voor vreugde!

Afgelopen jaren heb ik veel gelezen en geleerd over de universele wetten en onze rol hier op aarde. Een van de schrijvers en meesters van deze tijd was Dr. Wayne. W. Dyer. In zijn boeken beschreef hij heel duidelijk hoe je de weg naar geluk en vreugde kunt vinden om je dromen te kunnen manifesteren. Vandaag wil ik graag een stukje vanuit zijn boek met jullie delen.

 

Je woont in een universum dat eindeloze potentie heeft voor vreugde ingebouwd in het scheppingsproces. Jouw Bron, dat we de universele geest van de intentie noemen, aanbidt jou meer dan jij je mogelijk kunt voorstellen. Wanneer jij jezelf op dezelfde manier aanbidt, zul je gelijkgestemd zijn op het gebied van deze intentie, en gekozen hebben voor de weg zonder weerstand. Zolang je nog een klein beetje een ego bezit, zul je enige weerstand behouden, ik wil je dus aansporen om het pad te nemen die de weerstand minimaliseert.

De vorm en kwantiteit van jouw gedachten bepalen de hoeveelheid weerstand. Gedachten die slechte gevoelens opwekken zijn resistente gedachten. Elke gedachte die een belemmering vormt tussen hetgeen dat je zou willen hebben en jouw bekwaamheid om dit in jouw leven naar je toe te trekken, betekent weerstand.

Jouw intentie is om een rustig leven te leiden, zonder stress en zorgen. Je weet dat stress niet bestaat in deze wereld, en dat er alleen maar mensen zijn die in stressvolle gedachten denken. Stressvolle gedachten zijn al een vorm van weerstand op zichzelf. Je wilt niet dat stressvolle, resistente gedachten een gewoonte worden als reactie naar jouw omgeving. Door te oefenen met zo min mogelijk resistente gedachten, zul je deze reactie jezelf eigen maken en uiteindelijk de kalme persoon worden die jij graag zou willen zijn, een stress-vrij persoon, vrij van het ‘on-gemak’ dat stress met zich meebrengt. De stressvolle gedachten zelf zorgen voor de weerstand die jij bij jezelf opbouwt en hiermee jouw contact naar de kracht van intentie belemmeren.

We leven in een wereld waarin angst en vrees worden verspreid en bevorderd. Je hebt geleerd dat ‘goed voelen’  in een wereld waarin zoveel lijden bestaat, een immorele positie is om in te nemen. Je hebt geleerd dat het bot en ongepast is om je goed te voelen ten tijden van slechte economie, oorlog, onzekerheid of dood, of elke andere soort ramp waar dan ook ter wereld. Aangezien deze situaties overal op elk moment in de wereld aanwezig zijn,geloof je dat jij niet mag genieten en tegelijkertijd een goed mens bent. Maar misschien is het nog niet in je opgekomen dat een universum gebaseerd op energie en aantrekkingskracht, gedachten die een slecht gevoel oproepen afkomstig zijn van dezelfde energie ‘Bron’ die tevens meer van hetzelfde in je leven aantrekken. Dit zijn de resistente gedachten.

Hieronder een paar voorbeeldzinnen op het pad van de weerstand, die vervolgens zijn omgezet naar zinnen op het pad van de minste weerstand.

Ik maak me zorgen over de toestand van de economie, ik heb al zoveel geld verloren.

Ik woon in een overvloedig universum; ik kies ervoor om na te denken over wat ik heb en ben daarmee tevreden. Het universum zal voorzien.

Ik moet nog zoveel doen, dat ik de achterstand nooit meer kan inhalen.

Ik ben tevreden op dit moment. Ik ben alleen bezig met het ene ding dat ik nu doe. Ik zal vreedzame gedachten hebben.

Ik kan nooit eens vooruitlopen op mijn werk.

Ik kies ervoor te waarderen wat ik op dit moment aan het doen ben en zal hiermee nog meer mogelijkheden aantrekken.

Mijn gezondheid baart me grote zorgen. Ik ben bang om oud, steeds meer afhankelijk en ziek te worden.

Ik ben gezond, ik denk gezond. Ik woon in een universum dat genezing aantrekt en ik weiger te anticiperen op ziektes.

Door mijn familieleden voel ik me angstig en ongerust.

Ik kies voor gedachten waarbij ik mij goed voel, en dit helpt mij om de familieleden in nood te kunnen opbeuren.

Ik verdien het niet om me goed te voelen, als er zoveel mensen lijden.

Ik ben niet in een wereld terecht gekomen waar iedereen precies dezelfde ervaringen heeft. Ik voel me goed, en door me te verheffen, zal ik helpen om het lijden gedeeltelijk uit te roeien.

Ik kan niet gelukkig zijn als de persoon waar ik heel veel om geef, van een ander houdt en mij verlaten heeft.

Met ongelukkig zijn, verander ik niks. Ik vertrouw erop dat er liefde terugkomt in mijn leven als ik in harmonie ben met de liefdevolle ‘Bron’. Ik kies ervoor om mij op dit moment goed te voelen en te richten op wat ik heb, in plaats van wat er ontbreekt.

Alle stressvolle gedachten vertegenwoordigen een vorm van weerstand die je graag ziet verdwijnen. Verander deze gedachten door goed naar je gevoelens te luisteren en te kiezen voor vreugde, in plaats van bezorgdheid. Onthoud dat je natuurlijke staat vreugde is. Jij bent het product van vreugde en liefde; deze gevoelens ervaar je als vanzelfsprekend. Herinner jezelf zo vaak als nodig: Ik kom van vrede en vreugde. Ik moet in harmonie blijven met hetgeen waar ik vandaan kom om mijn dromen en wensen te kunnen vervullen. Ik kies ervoor om in mijn natuurlijke staat te blijven.

Recommended Articles