Telefoon

06-53900136

Email

neda@ayurmitra.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 13 - 18 | za: 10 - 17

download 9brahmi leaf 500x500 300x200ginko2 300x210ginseng 300x168

Iedereen zou graag willen dat zijn mentale prestaties gedurende zijn leven optimaal blijven. Kruiden die bestemd zijn om ons mentale functioneren te verbeteren, maken al duizenden jaren deel uit van de geneeskundige folkore en traditie. Ginseng, gotu kola, brahmi en ginko behoren tot de bekendste planten die bedoeld zijn om ons geheugen en onze schermzinnigheid te verstreken.

 

In traditionele ayurvedische teksten worden de goede eigenschappen van deze geest versterkende kruiden bezongen, hoewel de wetenschap de voordelen van veel van deze planten slechts met grote moeite op overtuigende wijze weet te documenteren. Een opmerkelijk uitzondering is ginko waarvan in verschillende studies is aangetoond dat het het geheugen bij mensen en dieren verstrekt. Ginko is een krachtige antioxidant, maar de bewezen effectiviteit van dit kruid in het afremmen van de ziekte van Alzheimer berust vermoedelijk ook op andere mechanismen.

In een interessant en recent Duits onderzoek toonde men aan dat een combinatie van van ginko en gember angstgevoelens kon terugdringen zonder de geheugenfunctie te belemmeren, dit in tegenstelling tot farmaceutische middelen als Valium- voor kalmerende effect van dit medicijn moet de gebruiker de prijs van concentratieverlies betalen. Het is duidelijk dat er een schat aan nog niet onderzochte kruiden ten behoeve van onze geest en gemoedsrust klaarligt.  Deze eeuw is het tijdperk worden waarin wij de apotheek van de natuur zullen herontdekken.

Recommended Articles