Telefoon

06-53900136

Email

neda@ayurmitra.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 13 - 18 | za: 10 - 17

Granaatappels zijn populair en vooral bekend vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. Wat niet voldoende aandacht krijgt is het godgeschenk dat deze vrucht is met betrekking tot het oplossen van galstenen, nierstenen, knobbels, verkalkingen en kleine cysten zoals gangliacysten. De granaatappel heeft ook de eigenschappen die de groei van tumoren tegengaan. 

Elk van de juweelachtige sapzakje in een granaatappel bevat een universum. Granaatappelpitten die vers worden opgegeten – tussen je tanden of in een sapcentrifuge – geven de volledige kracht van die unieke universums vrij. Die kracht komt je te hulp. 

Als je een verse granaatappel eet, vindt er een chemische reactie plaats als de zuren van de vrucht in contact komen met de ongezonde verhardingen die worden gevormd door gal, de opeenhoping van eiwitten en toxische vormen van calcium. Die beginnen meteen af te breken. 

De granaatappel is ook goed voor het bloed. Hij verstrekt zowel het aantal rode als witte bloedcellen. Hij vervult ook de belangrijke rol in de bloedsuikerspiegel door voor de lever waardevolle gelucosereserves aan te vullen, zodat de lever deze glucose naar behoefte aan het bloed kan afgeven. Dit proces beschermt weer de bijnieren. Als je een aantal uren achter elkaar niet eet en je lever geen gelucosereserves heeft, zijn je bijnieren gedwongen om hormonen in het bloed te pompen, zoals cortisol. Dit leidt tot overactieve bijnieren en uiteindelijk burn-out. Dus als je een stabiele bijnierfucntie en bloedsuikerspiegel wilt hebben, eet dan granaatappels. 

 

Verder bevatten granaatappels sporenelementen, zoals ijzer, mangaan, kalium en chroom, die allemaal zeer biobeschikbaar en gemakkelijk door het lichaam te verwerken zijn. Het eten van granaatappels draagt ook bij aan het vrijmaken van poriën en haarfollikels.  Dit bevorderd haargroei waar dat nodig is en het is in het algemeen goed voor de huid en hoofdhuid. 

Granaatappels zijn fantastisch voor het reguleren van hormonen, doordat ze de toxische hormonen uitdrijven, zoals schadelijke oestrogenen die kanker bevorderen. 

AANDOENINGEN 

Als je een van de onderstaande aandoeningen hebt, zorg dan dat je granaatappels in je leven introduceert: 

De ziekte van Alzheimer, slapeloosheid, dementie, bijnieruitputting, diabetes, hypoglykemie, opeenhoping van oorsmeer, galstenen, nierstenen, schimmelvorming, knobbels, verkalkingen, het syndroom van Raynaud, adenoom, autisme, de ziekte van Lyme, tumoren, PCOS.

SYMPTOMEN

Als je een van de onderstaande symptomen hebt, zorg dan dat je granaatappels in je leven introduceert:

Hersenmist, geheugenverlies, verwarring, cysten, roos, moeite met concentratie, haarverlies, gewichtstoename, spierkrampen, schommelende bloedsuikerspiegel, schade aan myelineschede, littekenweefsel in de lever, rugpijn, oorpijn, hoofdpijn, netelroos, ontstekingen, jeukende huid, leverhitte, neuralgie. 

EMOTIONELE ONDERSTEUNING

Granaatappels zijn zeer belangrijk voor mensen die dagelijks worstelen met ongeduld, en niet geloven dat hun ongduld het probleem is, maar anderen de schuld geven. 

Als je het gevoel hebt dat iemands ongeduld op jou gericht is en je van de wijs brengt, maak dan gebruik van granaatappels om je gemoedsrust en focus te kunnen bewaren. 

TIPS

  • Eet een granaatappel per dag om er zo veel mogelijk profijt uit te halen
  • Wees creactief met granaatappels. Je kunt de pitten overal op strooien, b.v. op salades, hummus, guacamole, of zelfs op een roerbakgerecht dat je net hebt klaargemaakt. 
  • Als je je zorgen maakt over een sterk hongergevoel, overeten en/of gewichtstoename, eet dan voorafgaand aan een maaltijd granaatappelpitten, zodat je eetlust wordt onderdrukt. 

 

 

 

Recommended Articles