fbpx

Versterk je immuunsysteem met medicinale paddenstoelen

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Paddenstoelen behoren tot het rijk van de fungi, het schimmelrijk. Ze heten Antrodia, Cordyceps, Polyporus, Chaga, Schyzophillum of Tremella: vergeten paddenstoelen uit een ver verleden van oude traditionele geneeswijzen. Maar dankzij nieuwe wetenschappelijke studies zijn deze medicinale paddenstoelen opnieuw ontdekt en bieden zij een doorbraak in de genezing van veel aandoeningen.

Moeder Aarde telt ongeveer 1,5 miljoen schimmelsoorten, waarvan er ongeveer 120.000 bekend zijn. Hiervan zijn 15.000 macrofungi: zij hebben een vruchtlichaam in de vorm van een paddenstoel of een zwam. Van ongeveer 700 is bekend dat zij een medicinale werking hebben. Oude culturen en geneeswijzen waren hiermee vertrouwd en wisten deze medicinale werking te waarderen. De vroegste referenties van de medicinale paddenstoelen vinden we terug in de Shennong Bencao-jing: een Chinees kruidengeneesboek uit de 2e eeuw voor Christus. In de Shennong Bencao-jing werden medicinale planten ingedeeld in drie klassen. In de hoogste klasse werden de medicinale planten, fungi en kruiden vermeld die non-toxisch zijn, het lichaam helen, en preventief gebruikt werden om de constitutie te versterken. Deze hoogste klasse bevatte 120 soorten. Dit waren de zgn. ‘keizerlijke kruiden’. Zes medicinale paddenstoelen waren tot deze hoogste en superieure klasse doorgedrongen. In dit artikel wil ik me richten op de geneeskracht van Reishi en Chaga de meeste krachtige paddenstoelen op aarde. 

 

Geneeskracht van Granaatappels

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Granaatappels zijn populair en vooral bekend vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. Wat niet voldoende aandacht krijgt is het godgeschenk dat deze vrucht is met betrekking tot het oplossen van galstenen, nierstenen, knobbels, verkalkingen en kleine cysten zoals gangliacysten. De granaatappel heeft ook de eigenschappen die de groei van tumoren tegengaan. 

Elk van de juweelachtige sapzakje in een granaatappel bevat een universum. Granaatappelpitten die vers worden opgegeten - tussen je tanden of in een sapcentrifuge - geven de volledige kracht van die unieke universums vrij. Die kracht komt je te hulp. 

Als je een verse granaatappel eet, vindt er een chemische reactie plaats als de zuren van de vrucht in contact komen met de ongezonde verhardingen die worden gevormd door gal, de opeenhoping van eiwitten en toxische vormen van calcium. Die beginnen meteen af te breken. 

De granaatappel is ook goed voor het bloed. Hij verstrekt zowel het aantal rode als witte bloedcellen. Hij vervult ook de belangrijke rol in de bloedsuikerspiegel door voor de lever waardevolle gelucosereserves aan te vullen, zodat de lever deze glucose naar behoefte aan het bloed kan afgeven. Dit proces beschermt weer de bijnieren. Als je een aantal uren achter elkaar niet eet en je lever geen gelucosereserves heeft, zijn je bijnieren gedwongen om hormonen in het bloed te pompen, zoals cortisol. Dit leidt tot overactieve bijnieren en uiteindelijk burn-out. Dus als je een stabiele bijnierfucntie en bloedsuikerspiegel wilt hebben, eet dan granaatappels. 

Verborgen genezende kracht van DADELS

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Dadels zijn fantastisch voor het spijsverteringstelsel. Als een van de sterkste antiparasitaire voedingsmiddelen op de planeet, binden dadels zich aan parasieten, vernietigen ze en voeren ze af. Hetzelfde doen ze met gist en schimmels, zware metalen, schadelijke bacteriën, virussen en andere giftige ziekteverwekkers in de darm. Dit maakt ze tot een van de meest heilzame Candida-doders die de mens kent, ondanks de onjuiste informatie over de dadales dat ze candida voeden.

Dadels dragen ook bij aan het herstel van de darmperistaltiek. Ze leren het darmkanaal na verlamming of disfunctie hoe het weer goed kan functioneren en om welk rottend voedsel kan uitscheiden. 

Dadels zijn ideaal voor mensen die aan diabetes en hypoglykemie lijden, want ze leveren belangrijke glucose aan de lever. Hierdoor wordt het glucoseverlies dat verantwoordelijk is voor problemen met de bloedsuikerspiegel aangepakt. Ze zijn ook ideaal voor sportmensen en andere avontuurlijke en actieve mensen, want het hoge kalium en vruchtensuikergehalte is perfect voor het aanvullen van de brandstofvoorraad voor het brein en de spieren, die van glucose afhankelijk zijn om je tijdens het sporten van energie te voorzien.  

16 Ayurvedische thee recepten (met uitleg)

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Specerijen en kruiden als medicijn? Kan dat? en hoe werkt zoiets? Vroeger had men allerlei soorten kruiden en specerijen, in de klooster tuinen staan. Meestal zette men daar thee van. Later kwamen de kostbare specerijen, met de handels routes onze kant uit. In uw keukenkast staan goed helpende middelen, waar je zelf een thee mee kunt maken.  Van veel specerijen en/of kruiden zette men vroeger meestal thee. In de ayurveda doet men dit sinds duizenden jaren. Men koos vaak voor thee, omdat de verschillende etherische oliën uit specerijen en kruiden er gemakkelijker in oplossen. Hier vind je een goed artikel over ayurvedische kruiden- en specerijenthee en haar uitwerkingen

Thee van ayurvedische specerijen als genezende middelen?

In India gaan de mensen niet direct naar de drogist of de dokter, als ze zich niet goed voelen. Maar lopen de keuken in. Dit zal, natuurlijk, met het inkomen te maken hebben.

Toch heeft men ook veel meer kennis van de dingen die ze moeten doen om lichamelijke ongemakken op een natuurlijke manier te verhelpen. Thee tegen verkoudheid, thee tegen keelpijn, thee tegen maagpijn of thee tegen slijmvorming. Als een van de kinderen te groot is voor borstvoeding kan een thee soort helpen om de moedermelk te verminderen.

Ook thee tegen een aanval van, bijvoorbeeld brandend maagzuur, te stoppen. Een thee, gezet van rozenblaadjes en zoethout kan,  bijvoorbeeld,  helpen.

Als je regelmatig brandend maagzuur tabletten gaat gebruiken, komt het eten niet goed verteerd in de darmen. Daar kan het ontstekingen veroorzaken. Wist u dat een handjevol droge havermout vlokken ook een goede remedie tegen brandend maagzuur kan zijn ? Gewoon droog op kauwen.

Dieet bij obesitas volgens Ayurveda

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Wat is obesitas? Letterlijk betekent obesitas vetzucht of zwaarlijvigheid. Mensen met obesitas lijden aan ernstig overgewicht: ongeveer 20% meer dan hun normale of hun gezonde gewicht.

Obesitas moet men niet verwarren met overgewicht. Bij overgewicht is er ook sprake van meer gewicht dan het gezonde gewicht en wordt er meer voeding gegeten dan wordt verbruikt. Maar bij obesitas is dit overgewicht extreem, er treden gezondheidsklachten en dreigen er ziekten. Dit kan leiden tot b.v. hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes of galstenen.

Oorzaken van obesitas:

  • Slechte eetgewoonten: teveel zware of koude voedingsmiddelen of te vaak eten, overeten enz.
  • Leefgewoonte: te weinig beweging (niet sporten, te snel de auto nemen, televisie kijken, computerspellen, een zittend beroep, enz) te lang slapen of overdag slapen.
  • Erfelijke factoren.
  • Psychische factoren: onzekerheid, laag zelfbeeld, gevoel van onveiligheid, gehechtheid, vervelling, sentimentaliteit, depressie, enz.
  • Laag spijsverteringsvuur.