fbpx

Gezond en vitaal met colonhydrotherapie

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Bijna 1 op de 4 mensen in Nederland kampt met klachten of een aandoening aan het spijsverteringskanaal. Omgerekend praten we hier over ongeveer 3,7 miljoen mensen!

Het hebben van gezonde darmen is een voorwaarde voor een goede gezondheid. Wanneer er sprake is van een verstoring in de darmen, dan kunnen afvalstoffen te lang achterblijven wat weer voor problemen kan zorgen. Het is dan ook belangrijk dat mensen met klachten aan hun spijsverteringskanaal hier zo snel mogelijk vanaf geholpen worden.

De behandelmethode die wij hierbij toepassen, is colonhydrotherapie. In dit artikel bespreken we wat colonhydrotherapie is, wanneer deze behandelmethode kan helpen en hoe de behandeling er voor u uit kan zien.

Herstel de zuurbalans in jouw lichaam met Ayurveda

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Een steeds groter deel van de bevolking blijkt last te hebben van verzuring van het lichaam en de bijkomende gevolgen hiervan. Vooral in geïndustrialiseerde landen komt dit fenomeen vaak voor. In deze gebieden kunnen veel klachten en ziektebeelden worden toegeschreven aan een verstoring van de zuurbalans in het lichaam.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze balans weer te herstellen. Eén van de mogelijke behandelopties is Ayurveda. Op deze pagina leggen wij u graag uit wat dit is en hoe deze geneeswijze u van uw klachten af kan helpen.

Binnen 12 weken een betere vrouwelijke hormoonbalans met Ayurveda therapie

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Het vrouwelijk lichaam is één van de grootste wonderen van onze wereld. Dit komt met name omdat vrouwen zich gedurende de dagen/maanden/jaren aanpassen naar wat zij en hun omgevingssituatie nodig hebben. De drijvende kracht achter deze aanpassingen, zijn de vrouwelijke hormonen.

Deze hormonen (oestrogeen, progesteron maar ook insuline etc.) reguleren de gehele maandelijkse cyclus, maar daarnaast ook nog talloze andere processen. Een prachtig systeem, dat ook nog eens vlekkeloos functioneert wanneer het in balans is.

Maar helaas is dit complexe systeem ook wel eens van slag. Dit kan komen door zaken binnen ons lichaam of juist zaken van buitenaf. Wat de reden ook is, een verstoorde vrouwelijke hormoonbalans kan voor heel veel problemen zorgen.

Het goede nieuws is dat het systeem ook flexibel is en dat met Ayurveda therapie de balans hersteld kan worden. Vanzelfsprekend zonder chemische middelen of medicijnen, maar wel door de combinatie van eeuwenoude inzichten en nieuwe wetenschappelijke bevindingen.

Voorjaarsschoonmaak van de lever

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

De lente is begonnen!

‘Dit is het seizoen voor wedergeboorte en regeneratie.

De lente wordt geregeerd door het houten element dat wordt geassocieerd met de lever en zijn complementaire orgaan, de galblaas. Wat is een beter moment om lichaam, geest en ziel te resetten en te verjongen dan via de lever, een orgaan waarvan bekend is dat het zichzelf regenereert als een deel operatief wordt verwijderd?

Het werd ooit beschouwd als de zetel van het leven; vandaar de naam – lever, het ding waarmee we leven. -Ambrose Bierce, The Devil’s Dictionary, Tales and Memoirs

Als het grootste filter en de grootste klier van het lichaam, is de lever een krachtpatser voor detox die verantwoordelijk is voor meer dan 500 – mogelijk 5000 – functies. Je lever filtert elke minuut 1 liter bloed uit het spijsverteringskanaal voordat het naar de rest van het lichaam stroomt. De lever bevat op elk moment ongeveer één pint, of 13%, van het bloed van je lichaam. Het ontgift, voedt, vult en slaat bloed op. Het geeft ook energie aan het bloed door opgeslagen suiker (glycogeen) als glucose vrij te geven. Andere taken van uw lever zijn onder meer:

Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

De meeste mensen denken waarschijnlijk niet aan anti-veroudering als ze het woord vezel horen (hoewel ze zeker aan een regelmatige stoelgang kunnen denken). Maar het blijkt dat een van de belangrijkste voordelen van vezels is dat mensen hun hele leven gezonder en jonger blijven.

Wat zijn vezels, vraagt ​​u zich misschien af? Vezels (inclusief oplosbaar en onoplosbaar) zijn een soort plantaardig materiaal dat niet kan worden afgebroken door enzymen in het spijsverteringskanaal. Het is ook een van die voedingsstoffen die het beste kan worden geconsumeerd uit het voedsel dat je eet, in plaats van uit toegevoegde supplementen (om redenen die we later zullen bespreken). En onderzoek onder meer dan 1600 gezonde volwassenen suggereert dat het ook een belangrijke speler is bij gracieus ouder worden.