fbpx

Herstel de zuurbalans in jouw lichaam met Ayurveda

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Een steeds groter deel van de bevolking blijkt last te hebben van verzuring van het lichaam en de bijkomende gevolgen hiervan. Vooral in geïndustrialiseerde landen komt dit fenomeen vaak voor. In deze gebieden kunnen veel klachten en ziektebeelden worden toegeschreven aan een verstoring van de zuurbalans in het lichaam.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze balans weer te herstellen. Eén van de mogelijke behandelopties is Ayurveda. Op deze pagina leggen wij u graag uit wat dit is en hoe deze geneeswijze u van uw klachten af kan helpen.

Binnen 12 weken een betere vrouwelijke hormoonbalans met Ayurveda therapie

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Het vrouwelijk lichaam is één van de grootste wonderen van onze wereld. Dit komt met name omdat vrouwen zich gedurende de dagen/maanden/jaren aanpassen naar wat zij en hun omgevingssituatie nodig hebben. De drijvende kracht achter deze aanpassingen, zijn de vrouwelijke hormonen.

Deze hormonen (oestrogeen, progesteron maar ook insuline etc.) reguleren de gehele maandelijkse cyclus, maar daarnaast ook nog talloze andere processen. Een prachtig systeem, dat ook nog eens vlekkeloos functioneert wanneer het in balans is.

Maar helaas is dit complexe systeem ook wel eens van slag. Dit kan komen door zaken binnen ons lichaam of juist zaken van buitenaf. Wat de reden ook is, een verstoorde vrouwelijke hormoonbalans kan voor heel veel problemen zorgen.

Het goede nieuws is dat het systeem ook flexibel is en dat met Ayurveda therapie de balans hersteld kan worden. Vanzelfsprekend zonder chemische middelen of medicijnen, maar wel door de combinatie van eeuwenoude inzichten en nieuwe wetenschappelijke bevindingen.

Voorjaarsschoonmaak van de lever

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

De lente is begonnen!

‘Dit is het seizoen voor wedergeboorte en regeneratie.

De lente wordt geregeerd door het houten element dat wordt geassocieerd met de lever en zijn complementaire orgaan, de galblaas. Wat is een beter moment om lichaam, geest en ziel te resetten en te verjongen dan via de lever, een orgaan waarvan bekend is dat het zichzelf regenereert als een deel operatief wordt verwijderd?

Het werd ooit beschouwd als de zetel van het leven; vandaar de naam – lever, het ding waarmee we leven. -Ambrose Bierce, The Devil’s Dictionary, Tales and Memoirs

Als het grootste filter en de grootste klier van het lichaam, is de lever een krachtpatser voor detox die verantwoordelijk is voor meer dan 500 – mogelijk 5000 – functies. Je lever filtert elke minuut 1 liter bloed uit het spijsverteringskanaal voordat het naar de rest van het lichaam stroomt. De lever bevat op elk moment ongeveer één pint, of 13%, van het bloed van je lichaam. Het ontgift, voedt, vult en slaat bloed op. Het geeft ook energie aan het bloed door opgeslagen suiker (glycogeen) als glucose vrij te geven. Andere taken van uw lever zijn onder meer:

Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

De meeste mensen denken waarschijnlijk niet aan anti-veroudering als ze het woord vezel horen (hoewel ze zeker aan een regelmatige stoelgang kunnen denken). Maar het blijkt dat een van de belangrijkste voordelen van vezels is dat mensen hun hele leven gezonder en jonger blijven.

Wat zijn vezels, vraagt ​​u zich misschien af? Vezels (inclusief oplosbaar en onoplosbaar) zijn een soort plantaardig materiaal dat niet kan worden afgebroken door enzymen in het spijsverteringskanaal. Het is ook een van die voedingsstoffen die het beste kan worden geconsumeerd uit het voedsel dat je eet, in plaats van uit toegevoegde supplementen (om redenen die we later zullen bespreken). En onderzoek onder meer dan 1600 gezonde volwassenen suggereert dat het ook een belangrijke speler is bij gracieus ouder worden.

Gezonde darmen Gezonde brein

Geschreven door Neda Shooshian
Categorie:

Voel je je niet fit, ben je vaak moe en steeds verkouden? last van allergieën? Buikvet of lukt het maar niet om af te vallen? Ben je vaak depressief? Heb je concentratieprobleem? Slaapstoornis? Dit kan te maken hebben met je darmflora die niet floreert.

70% van de weerstand wordt bepaald in de darmen

Meerdere keren per dag stoppen we stukjes buitenwereld in onze binnenwereld. Voor de darmen is het een pittige uitdaging om onderscheid te maken tussen wat wel en niet goed voor ons is. Aan de ene kant moeten ze zich verde­digen tegen indringers waar ons lichaam niet op zit te wachten, aan de andere kant hebben ze de taak om de goede voedingsstoffen op te nemen. Daarnaast presenteren de darmen bepaalde ziekteverwekkers expres aan het immuunsysteem, zodat het lichaam afweerstoffen kan aanmaken. De afweerstoffen worden teruggesluisd naar het darmstelsel en gaan als een soort coating om de ziekteverwekkers heen zitten. Fijn, want zo spoelen ze met de ontlasting mee naar buiten en kunnen ze ons niet ziek maken. De verhouding tussen goede en slechte bacteriën bepaalt onze weerstand. In onze darmen leven bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Al die micro-organismen samen noemen we de darmflora. Ongezond eten, stress, antibiotic, medicijnen en alcohol zorgen voor een toename van slechte bacteriën in de darmflora. Het gevolg is een verminderde weerstand, vieruur-dipjes, overgewicht, obesitas, diabetes, vaker een loopneus en allerlei andere ‘vage’ klachten.